ZDF NACHRICHTENSTUDIO

Ukazatel směru

Stručný popis stavby
Ve zpravodajském studiu ZDF slouží stěny jako projekční plochy pro virtuální grafiky. To vyžaduje absolutně hladký povrch a prostor bez jakýchkoliv rohů a hran: Trojrozměrné sádrokartonové tvarové díly LaArt umožňují eliminaci rohů. Podlaha a stěna splývají díky těmto zaobleným prvkům vyztuženým skleněnými vlákny v jeden celek.
Stavební projekty
Volný čas
Hodnota projektu
30 Mio. EUR
Client
ZDF Mainz
Suchá stavba
Lindner AG
Město
Mainz
Země
Germany
Komentář autora projektu
„Materiál se z přímé blízkosti jeví jako velmi hladký a filigránský. Na to si ale velmi rychle zvyknete.“
Autor projektu
Arne Ebelinger Lindner AG
Komentář investora
„Můžeme nyní v německé televizi produkovat srozumitelné zprávy."
Investor projektu
Elmar Theveßen, stellvertretende Chefredakteur ZDF, Mainz

fáze výstavby

Velké studio N1 s 680 m2 je vybaveno třemi kamerami, dvěma robotickými kamerami a 200 reflektory. Malé studio N2 s 330 m2 plochy má jednu robotickou kameru, jednu studiovou kameru a kolem 100 lamp. Centrum tvoří moderátorský ostrůvek, sestávající vždy ze třech křídel – futuristicky působící stůl z ořechového dřeva, akrylátového skla a koženky. Stěny slouží vždy jako projekční plochy. To vyžaduje absolutně hladký povrch a žádné rohy a hrany.

Inovativní, chytré a efektivní řešení
Zkoušené a certifikované řešení
Angažovaný v udržitelnosti výstavby