Talstation Steinbergbahn

Přejít na:

Ukazatel směru

S elegancí a dynamičností – tak vítá dolní stanice nové lanovky Steinbergbahn v oblíbeném centru zimních sportů Leogangu v Salcbursku své návštěvníky. Expresivně tvarovaná budova sjednocuje množství funkcí a umožňuje návštěvníkům současně i dobrou orientaci. Architekti manufaktury W2 chtěli stavební objekt sladit s okolní horskou krajinou a pohled nasměrovat směrem do přírody. Zakřivené stropy vnitřních i venkovních prostor byly realizovány pomocí hladkých, bílých omítnutých povrchových ploch suché stavby. Dřevěná nosná konstrukce byla opláštěna sádrokartonovými deskami LaHydro velmi odolnými proti vlhkosti, schopnými přizpůsobení rádiusům.

fáze výstavby

Velkorysé omítnuté plochy formují podhledy dvoupodlažní budovy. Při jejich provádění se jednalo o obzvláštní výzvu pro suchou stavbu - jak z hlediska velkých teplotních rozdílů v průběhu ročních období a měnícího se zatížení vlhkostí, tak i dynamicky tvarovaného stavebního objektu. Dle podmínek výběrového řízení bylo pro venkovní prostory nevystavené přímému vlivu povětrnosti a otevřený interiér dolní stanice nutné opláštění obzvláště odolné proti vlhkosti.

efekt